Leidschendam

Presentatie “Composteren kan je zelf ook!”

Je kunt je groente-, fruit- en tuinafval gewoon in de groene kliko gooien, maar dan gooi je eigenlijk waardevol materiaal weg waar je de planten in je tuin heel veel plezier mee kan doen.

Maar voordat jouw planten wat aan het GFT-afval hebben, moet je het eerst geschikt maken door het te composteren. Daarmee maak je op een duurzame manier een prima bodemverbeteraar voor jouw tuin-, kamer- of balkonplanten. 

Op donderdagavond 10 november 2022 organiseert Groei & bloei Lansingerland een presentatie over zelf composteren in de koffiecorner van Intratuin Zoetermeer. Van 19.30 tot c.a. 21 uur ben je van harte welkom.

De presentatie wordt verzorgd door Jan Blokland van Groei & Bloei. Jan is een zeer ervaren tuinier die bekend is van de uitgebreide tuincursussen voor beginnende en gevorderde tuiniers.

Na een korte uitleg wat compost voor invloed heeft op het bodemleven van de grond, worden verschillende manieren uitgelegd om zelf te composteren. 

Enkele onderwerpen waar aandacht aan wordt gegeven zijn: 
•    Wat mag wel of niet op de composthoop? 
•    Hoe kan je het beste het GFT-afval verdelen? 
•    Welke type composthoop past het beste bij jou? 
•    Hoe kan je compost optimaal gebruiken? 

Voor iedereen ligt een uitgebreide handleiding voor het zelf composteren klaar, zodat je dat thuis rustig kunt nalezen. 

Deze presentatie wordt georganiseerd door Groei & Bloei Lansingerland waar Zoetermeer onder valt. Mensen uit de regio Haaglanden zijn eveneens van harte welkom. 

De toegang is gratis en koffie en thee wordt aangeboden door Intratuin.

Adres Intratuin:
Voorweg 192 
2716 NK Zoetermeer