Leidschendam

GEANNULEERD: Kyrgyzstan een Botanisch Paradijs

Deze lezing is in verband met de huidige maatregelen ter bestrijding van Corona geannuleerd.

 

Spreker:  
Jan Blokland

Datum:
Maandag 26 april

Aanvang:
20.00 uur

Kyrgyzstan heeft een zeer rijke flora. Er groeien daar veel meer verschillende planten dan in heel Europa. Een aantal daarvan komt alleen in Kyrgyzstan voor. Kyrgyzstan is een bergland dat gemiddeld rond 2700 meter boven NAP ligt met verschillende bergketens van het Tien-Shangebergte die ruim boven de 5000 meter uittornen met toppen tot 7400 meter.

Dat is de reden dat er de laatste jaren steeds vaker planten- en natuurliefhebbers naar dit bergland afreizen. Ook Jan Blokland en zijn vrouw Gonnie sloten zich in juni 2019 aan bij een klein reisgezelschap o.l.v. Brian en Meerim Kabbes om van de prachtige natuur te genieten.

Het is voor de westerse wereld een onbekend land en er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de rijke flora en fauna van het land. De reis had daarom het karakter van een ontdekkingsreis door de verschillende landschappen: van woestijn en steppe via akkers, weiden en bossen naar alpenweiden.

Dankzij het meereizen van Meerim Kabbes, die geboren en getogen is in Kyrgyzstan, was er ook veel contact met de plaatselijke bevolking en de lokale cultuur.
De reis werd afgesloten met een uitvoering van een traditionele Kyrgyzstanse  muziekgroep KYT in een Yurt-tent. 

Jan heeft tijdens de reis veel foto- en video opnames gemaakt en verwerkt in een digitale presentatie.  Deze is opgebouwd uit een inleidende video waarmee een goed beeld wordt gegeven van het verloop van de reis en de plaatsen die bezocht zijn.

Vervolgens wordt met een PowerPoint presentatie een overzicht gegeven van de rijke en bijzondere flora en een beetje fauna. De presentatie wordt afgesloten met een korte video van het spectaculaire optreden van de lokale muziekgroep KYT.

De lezing wordt gegeven op onze locatie:

Het Heuvelhonk
Burgemeester Sweenslaan 6,
2262 EB Leidschendam

De toegang tot onze ledenavonden is gratis, net als de koffie en thee in de pauze. Aan het einde van de avond is er een loterij met mooie aan 'tuin' en 'groen' gerelateerde prijzen.

Voor deze avond gelden aanvullende regels i.v.m. corona. Lees hier meer over deze regels. 

Foto: Jan Blokland