Leidschendam

Lezing: Fermenteren, een verrot goed verhaal

Fermenteren is tegenwoordig weer erg populair. Het is een methode om bederf van groente en fruit gecontroleerd te laten leiden tot de heerlijkste producten. Je kunt daarvoor eigen producten uit de moestuin gebruiken of in het seizoen op de markt kopen. Het bekendste voorbeeld van fermentatie is wellicht zuurkool. 

Fermenteren heeft diverse voordelen en het is niet heel moeilijk om zelf te doen. Je krijgt fris-zure producten die bovendien nog eens heel goed verteerbaar zijn. Belangrijk is dan wel om te weten hoe je zelf producten kunt fermenteren. Groei & Bloei heeft Hester van der Leeden uitgenodigd om daarover een lezing te geven. Hoe is fermenteren ontstaan? Wat kun je zelf thuis veilig brouwen? Wat gebéurt er eigenlijk met de samenstelling van je voeding als je deze gezonde manier van conserveren toepast? Hester van der Leeden, natuurvoedingskundige leefstijlcoach met een praktijk in Honselersdijk, laat je in een uur zien waarom zij zo enthousiast is over deze magie uit de natuur.

Wie weet ben jij hierna ook verkocht en wil je er, net als vele voorouders, meer over ontdekken en zelf aan de slag gaan!

Datum: 
Donderdag 23 maart 2023

Aanvang: 
20.00 uur.

Locatie: 
Zaal Dienstencentrum Duivenvoorde
Duivenvoorde 262
2261 AN Leidschendam

De toegang voor deze interessante lezing is gratis voor zowel leden als niet-leden, net als de koffie en thee in de pauze. Ter afsluiting kunt u weer gezellig meedoen aan een loterij met leuke aan ‘tuin en groen’ gerelateerde prijzen.