Leidschendam

Lezing: 'bloemrijke wandelingen op Tenerife en Gran Canaria'

Spreker:  
Henny van der Wilt

Datum:
Donderdag 28 oktober

Aanvang:
20.00 uur

Op donderdag 28 oktober 2021 zal Henny van der Wilt u een boeiend verslag geven over haar wandelingen op beide eilanden. Deze behoren tot de Canarische eilandengroep en zijn in 1493 veroverd door de Spanjaarden. Op de eilanden is een rijke flora van zo’n 1400 soorten, waarvan 140 endemisch zijn (komen daar alleen voor).

We gaan wandelen in de maand maart, want dan bloeien de meeste soorten. Op Tenerife beklimmen we de El Teide, de 3718 meter hoge vulkaan. We komen tot 3555 meter, want er ligt ijs op de top. Het nationaal park rondom de vulkaan is 20 000 hectare groot met bijzondere lava en tufstenen torens. Gran Canaria was in de tijd van Columbus het tussenstation voor de ontdekkingsreizen naar Amerika. Het eiland werd ontbost voor de scheepsbouw en werd beplant met suikerriet. Het is nu een geërodeerd landschap met prachtige rotsformaties zoals de ‘Roque Nublo’. Het vulkaanlandschap is steeds weer verrassend en de vegetatie afwisselend. Kortom het wordt geen strandvakantie, maar de bergschoenen aan!!!

U bent van harte welkom op onze nieuwe locatie in Leidschendam:
Zaal Dienstencentrum Duivenvoorde,
Duivenvoorde 262,
2261 AN Leidschendam

De toegang tot onze ledenavonden is gratis, net als de koffie en thee in de pauze. Aan het einde van de avond is er een loterij met mooie aan 'tuin' en 'groen' gerelateerde prijzen.

Foto: Henny van der Wilt