Leidschendam

Programma Nationale tuinweek 2021

Zaterdag 12 juni: “Tegel eruit plant erin”
Tussen 13.00 en 16.30 uur kunt u een tegel (één tegel per persoon) inruilen voor 2 planten bij:
Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3 Leidschendam (tegenover winkelcentrum Mall of the Netherlands). 

In een stenentuin kan hemelwater onvoldoende in de aarde worden opgenomen en verdwijnt via het riool. Met als gevolg een verlaging van het grondwaterpeil, wat slecht is voor onze beplanting. 

Bij heet weer is er dan onvoldoende water om via de planten te verdampen. De planten verdrogen en er vindt geen verkoeling plaats, waardoor hittestress kan ontstaan. Door de bebouwing en bestrating wordt bij felle regenbuien de wateropvang overbelast. Hoewel het beter is de tuinen niet te bestraten helpt het ook als je hier en daar een tegel uit de bestrating vervangt voor een paar planten.

Zaterdag 12 juni: “Plantjesdag voor kinderen en volwassenen”
Groei & Bloei zorgt voor plantpotjes, potgrond en een partij biologisch gekweekte kruidenplanten stekken. 

Iedereen mag zelf een paar kruidenplanten uitzoeken en in een potje komen planten. Door deze plantjes thuis goed te verzorgen zullen ze binnen enkele maanden opgroeien tot volgroeide exemplaren, waarvan je kunt oogsten en de maaltijden heerlijk mee op smaak kan brengen of een gezond kopje thee mee kan zetten. 
Tijdens de acties is een plantendokter van Groei & Bloei aanwezig waar u met al uw tuin- en plantenvragen terecht kunt. 

Tijd: 13.00 tot 16.30 uur

Beide acties worden in samenwerking met de Stichting Vrienden van Rusthout en met ondersteuning van de gemeente Leidschendam-Voorburg georganiseerd. Deelname is gratis.

Let op!!!
Voor beide bovenstaande activiteiten geldt dat er passende maatregelen worden getroffen om aan de dan geldende veiligheidsmaatregelen tegen het verspreiden van Coronavirus te voldoen. Houdt deze website en de lokale pers in de gaten voor meer informatie.

Plantenruilbeurs en Opentuinendag verplaatst!
Omdat we verwachten dat er later in het jaar de coronamaatregelen wat losgelaten kunnen worden, hebben we besloten de voorjaars plantenruilbeurs naar het najaar te verplaatsen. U kunt zaterdag 25 september aanvang 11.00 uur in uw agenda zetten. De locatie is Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3 Leidschendam (tegenover winkelcentrum Mall of the Netherlands). 

De Opentuinendag die voor 19 juni gepland stond willen wij naar zaterdag 24 juli verplaatsen. Wij gaan ervan uit dat tegen die tijd het vaccineren tegen het Coronavirus zover gevorderd is dat we niet meer met allerlei beperkingen rekening moeten houden en wat vrijer door de tuinen kunnen wandelen.

Nadere informatie komt in het Groenbericht van juli/augustus.