Leidschendam

Acht privé-tuinen open voor publiek

De Nationale Tuinweek 2023 van Groei & Bloei wordt in Leidschendam-Voorburg afgesloten met de traditionele Opentuinendag op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 16.00 uur. 

Dit jaar stellen acht tuinliefhebbers hun tuin open voor belangstellenden. Daarnaast kunt u een groot tuinenpark met volkstuinen bezoeken. De tuinen laten een mooie diversiteit zien in stijl, plant- en materiaalgebruik. Natuurlijke tuinen, borders op kleur, een cascade tuin, een rotstuin en dakbegroening. Genoeg om inspiratie op te doen voor toepassingen in uw eigen tuin of gewoon te genieten van hoe anderen met hun tuin  omgaan. De Opentuinendagen zijn unieke momenten om andere tuinliefhebbers te ontmoeten en ervaringen te delen. De route start op Pelikaanhof 108 in Leidschendam. Daar krijgt u informatie mee over de andere tuinen. De route langs alle 8 tuinen is per fiets ongeveer 13 km. De toegang is gratis.

Tuinenpark De Groene Zoom, Groene Zoom 17, Den Haag is eveneens op zondag 18 juni open van 12-16 uur. Daar kunt u informatie krijgen over een bijzondere tuin in Stompwijk die eveneens op zondag open is.