Hoe krijg je groene vingers?

Groei & Bloei, afdeling Leidschendam organiseert komend voorjaar opnieuw een “cursus tuinonderhoud”.

Wil jij ook met meer resultaat en plezier tuinieren? Dan is dit de juiste cursus voor jou. Met de opgedane kennis wordt ‘werken in de tuin’ niet alleen plezieriger, maar ook het onderhoud kost minder tijd en energie. Als je het werken in de tuin leuker vindt en je begrijpt waarom je bepaalde dingen wel of juist niet moet doen, dan heb je groene vingers.

Mensen met groene vingers genieten meer van hun tuin.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:
•    wat je kan doen om planten vitaal en gezond te laten groeien.
•    zinvolle grondbewerkingen en verantwoord bemesten.
•    inrichten van een mooie border die het hele seizoen het aankijken waard is.
•    aanleg en onderhoud van het grasgazon en hagen.
•    (voorkomen van) ziekten en plagen.
•    Composteren en compost gebruiken.
•    advies over tuingereedschap enz.

Verder wordt uitgebreid ingegaan op het snoeien van verschillende (bloeiende of bes-dragende) heesters, struiken en bomen om ze in gezonde staat binnen de perken te houden. Dit alles met respect voor de natuur en het milieu om ons heen.

De cursus staat onder leiding van Jan Blokland.

Deelnemers ontvangen gratis een uitgebreid naslagwerk van c.a. 100 pagina’s. De lesstof wordt aangeboden met behulp van PowerPoint -presentaties met theorie, praktische voorbeelden van de behandelde onderwerpen plus een aantal zeer illustratieve instructie-filmpjes.

Waar en wanneer?
Op vijf (5) vrijdagavonden 20 en 27 maart en 3, 10 en 17 april 2020, in het tuinhuis van de Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3 (t.o. Leidsenhage) in Leidschendam.

Aanvang:
19.30 uur tot ca 21.45 uur.

Kosten:
De cursus (5 dinsdagavonden) inclusief uitgebreide handleiding bedraagt voor:

• Leden van Groei & Bloei en vrienden van Stadstuin Rusthout    € 43,50
  • Niet-leden    € 52,50

Storten op girorekening:  NL07 INGB 0001 5532 52 t.n.v. J.J.M. Blokland o.v.v. cursus tuinonderhoud.
Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van uw betaling.

Voor uitgebreide informatie en aanmelden:
via e-mail jan.gonnie(at)alpineflowers.nl of telefoon 070 327 8959 (na 19.00 uur).