Welkom!

Als voorzitter van de afdeling Leidschendam van Groei & Bloei heet ik u hartelijk welkom op deze website. Afdeling Leidschendam is bekend om haar gezellige sfeer tijdens de ongeveer dertig activiteiten die wij elk jaar organiseren. Deze trekken meer dan duizend deelnemers en bezoekers. Wilt u in een inspirerende omgeving met anderen van gedachten wisselen en kennis opdoen over onze gezamenlijke hobby? U bent van harte welkom.

• Gedurende het jaar organiseren wij zes lezingen, meestal op een maandagavond, in de aula van het Veurs Lyceum aan de Burgemeester Kolfschotenlaan 5 in Leidschendam. Deze lezingen zijn zeer populair bij plantenliefhebbers in de wijde omgeving.
  • In het voorjaar organiseren wij een Plantenruilbeurs, waar leden en niet-leden de plantjes die zij over hebben kunnen inbrengen. De beursbezoekers kunnen dan uit de ingebrachte voorraad iets naar hun gading meenemen. Dit alles op niet-commerciële basis, met gesloten beurs.
  • Eénmaal per jaar houden wij een Opentuinendag: leden stellen op die dag hun tuin open voor belangstellenden. U ontvangt bij één van de deelnemende tuinen de beschrijving van een (fiets)route die u verder langs alle andere tuinen leidt.
  • Op de eerste zaterdag in mei organiseren wij de jaarlijkse Groenmarkt in Winkelcentrum Leidsenhage. Keurmeesters van de vereniging bewaken er de kwaliteit van de aangeboden waar.
  • Leden zowel als niet-leden kunnen jaarlijks deelnemen aan circa tien cursussen en workshops op het gebied van bloemschikken en tuinieren.
  • Elk jaar organiseren wij jaarlijks zes of zeven excursies naar bijvoorbeeld kwekerijen, natuurgebieden, parken en landgoederen. Om de twee jaar organiseren wij een meerdaagse busreis naar mooie en bijzondere buitenlandse tuinen en parken.

Enkele activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met het Platform Duurzaam Leidschendam-Voorburg. Dit is een orgaan waarin alle lokale natuur- en milieuorganisaties zijn vertegenwoordigd en waarin over natuur- en milieuonderwerpen met de gemeente wordt gecommuniceerd. Afdeling Leidschendam heeft daarin twee vertegenwoordigers.

Jan Blokland

Volkstuin: het gewas bij de buren…….
bloemen, bijtjes en vlinders