Afdeling Leidschendam wint landelijke PR-prijs van Groei & Bloei

Op zaterdag 3 juni mocht Esmé Liauw in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam de eerste prijs van de Groei & Bloei BlikvangersPRijs in ontvangst nemen.

Het delen van kennis en het plezier hebben van groen is onverminderd een belangrijk doel van de vereniging Groei & Bloei, echter het aantal leden is de laatste jaren terug gelopen.

Het imago van de vereniging is een beetje blijven steken in de tijd terwijl tuinieren hotter is dan ooit! Middels deze prijs wil Groei & Bloei laten zien dat het de leukste en groenste vereniging is van Nederland en België.

Maar het belangrijkste doel van de BlikvangersPRijs is om de vereniging bij een groter publiek bekend te maken zodat meer mensen die van tuinen en tuinieren houden, lid worden en blijven. Daarom worden de ruim 130 afdelingen van Groei & Bloei aangespoord om geslaagde projecten die een hoge PR-waarde hebben, aan te bieden bij de jury van de BlikvangersPRijs. De winnende projecten dienen als voorbeeld voor de andere afdelingen.

De afdeling Leidschendam heeft meegedaan met de ‘Tuinmetamorfose wedstrijd’

Met dit project daagt de afdeling Leidschendam alle deelnemers aan de actie “Tegel eruit Plant erin” uit om niet alleen één of meer tegels in de tuin te vervangen door planten, maar meteen een hele hoek of het liefst de hele tuin van de bestrating te ontdoen en te beplanten.

Door een foto van vóór en een van ná de metamorfose in te sturen kon men meedoen aan de wedstrijd.

De deelnemer die de beste en meest opvallende metamorfose heeft uitgevoerd kon daarmee een mooie prijs verdienen.

De jury heeft aan de Tuinmetamorfosewedstrijd de eerste prijs toegekend.

Enkele opmerkingen uit het juryrapport:

De jury is het er unaniem over eens dat deze inzending de winnaar is. Het project sluit aan bij de trend van dit moment en tilt de Nationale Tuinweek actie ‘Tegel eruit Plant erin’ naar een hoger level. Met dit project laat de afdeling Leidschendam zien dat iedereen zijn tuin kan vergroenen.

Het project is volgens de jury goed uitvoerbaar en zeker overdraagbaar voor andere afdelingen. Deze inzending laat zien dat er goed samengewerkt kan worden met lokale tuincentra.

Ook dit jaar weer een Tuinmetamorfosewedstrijd

Groei & Bloei organiseert in samenwerking met Life & Garden ook dit jaar weer “Tegel eruit Plant erin” en de “Tuinmetamorfosewedstrijd”.

Een hele Tours - Blik op de Tuin 876