Activiteiten & Actueel

Lezing: “Western Highlights”

Maandag 12 maart 2018 geeft Nico Uittenbroek voor Groei en Bloei, afdeling Leidschendam, een lezing over “Western Highlights”, de mooiste landschappen in het westen van de Verenigde Staten.

Nico Uittenbroek zal zijn reis beginnen in Colorado en Utah. Hij volgt een tijdje de Colorado rivier vanuit de Rocky Mountains. In deze gebieden komen veel succulenten (vetplanten) voor. Daarna gaat hij naar Utah, een staat met veel natuurlijke bruggen en schitterende, door erosie gevormde rotsformaties. Hoogtepunt hier is het Arches National Park met bizarre erosievormen die het landschap karakteriseren. Ook in dit park weer veel planten die zijn aandacht trokken. 

Daarna gaat de reis verder naar de Grand Canyon in Arizona en later naar Bryce Canyon wat eveneens ligt in de color county . Dit is één van de meest kleurrijke plekken op aarde met werkelijk fantastische vormen. Ook het Yosemite National Park met zijn gigantische Sequoia’s ontbreekt niet. Tot slot een bezoek aan de Anza Borreo in het zuiden van Californië, een woestijn met alweer bijzondere plantengroei. 

De lezing wordt gegeven in de aula van het ‘Veurs Lyceum’, Burg. Kolfschotenlaan 5, 2262 EZ Leidschendam. Aanvang 20.00 uur. 

Voorafgaand aan de lezing is er een korte algemene ledenvergadering.

De toegang is gratis. Aan het einde van de avond is er een loterij met mooie aan de tuin gerelateerde prijzen. 

meer

 

 

 

16
Feb
STORMSCHADE
15
Feb
angela’s tuin tussenfase deel 2