Activiteiten & Actueel

Programma Groei & Bloei Nationale tuinweek, 9 - 17 juni 2018

Activiteiten van Groei & Bloei in Leidschendam-Voorburg:

Zaterdag 9 juni “Tegel eruit plant erin”

Op zaterdag 9 juni gaat de Groei & Bloei Nationale Tuinweek 2018 van start met de landelijke actie: “Tegel eruit plant erin”. 

U kunt tussen 13 en 16.30 uur een tegel (één tegel per persoon) inruilen voor 2 planten bij:

  • Life&Garden Leidschendam, Veursestraatweg 292d, 2265 CL  Leidschendam,
  • Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3 Leidschendam (tegenover winkelcentrum Leidsenhage). 

In een stenen tuin kan hemelwater onvoldoende in de aarde worden opgenomen en verdwijnt via het riool. Met als gevolg een verlaging van het grondwaterpeil, wat slecht is voor onze beplanting. Bij felle regenbuien wordt de wateropvang overbelast. Hier en daar een tegel uit de bestrating vervangen voor een paar planten helpt deze problemen te verminderen.

Plantjesdag op woensdagmiddag 13 juni

Tijdens de Groei & Bloei National Tuinweek 2018 organiseert Groei & Bloei afd. Leidschendam in samenwerking met de Stichting Vrienden van Rusthout een Plantjesdag voor kinderen en volwassenen.

Groei & bloei zorgt voor plantpotjes, potgrond en een partij kruidenplanten welke je op woensdagmiddag 13 juni zelf in een potje kan komen planten. Door dit plantje thuis goed te verzorgen zal het binnen enkele maanden opgroeien tot een volgroeid exemplaar, waarvan je kunt oogsten en de maaltijden heerlijk mee op smaak kan brengen of een gezond kopje thee kan zetten. 

Locatie: Stadstuin Rusthout Noordsingel 3 (tegenover winkelcentrum Leidsenhage) van 13.00 tot 16.30 uur. Deelname is gratis (Tip: Neem een tasje mee om het plantje te vervoeren).

Opentuinen dag zaterdag 16 juni
De Groei & Bloei Nationale Tuinweek 2018 wordt op zaterdag 16 juni afgesloten met een opentuinen dag. De opentuinen dag wordt gecombineerd met de Kunst aan Huis route, dus het belooft een dubbele kleurrijke dag te worden. Bij de tuin van Jan en Gonnie Blokland ligt voor iedereen een lijst klaar met de adressen van de deelnemende tuinen, Locatie: Pelikaanhof 108, 2264 JL Leidschendam van 10.00 tot 16.00 uur.

Wij zoeken nog enkele tuinliefhebbers die hun tuin die dag willen openstellen. Interesse? Neem contact op met Jan Blokland, telefoonnummer 070 3278959 (na 19.00 uur).

meer

 

 

 

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien