Activiteiten & Actueel

Excursie naar een bijentuin

Op woensdagmiddag  22 augustus 2018 brengen wij een bezoek aan een bijentuin . Deze bevindt zich op landgoed Reigersbergen vlakbij Marlot. Achter prachtig oude fruitmuren bevindt zich deze bijzondere tuin, speciaal ingericht voor bijen.

Geen bijen zonder imkers.

Imkersvereniging Den Haag beveelt het houden van zachtaardige bijenvolken in Den Haag en omgeving aan. Bijen doen je steeds weer verbazen!! Wat boeit is de geduldige en onvoorwaardelijke toewijding van elke bij. Wat ook opvalt aan bijen is de efficientie van hun organisatie en de productie van honing. Bijen dwingen respect af.

Nieuwsgierig geworden naar bijen !! Ga dan mee op woensdagmiddag 22 augustus 2018 , dan neemt een imker u  in 1,5 uur tijd mee in deze fantastische wereld. 

In de tuin kunnen ook producten, zoals honing, honingsnoepjes, kaarsen etc. worden gekocht en een kopje/thee of koffie gedronken.

We verzamelen om 13.00 uur op het President Kennedyplein in Leidschendam. Met eigen vervoer (eventueel meerdere personen in een auto). Zelf rijden of meerijden graag opgeven bij aanmelding. Aanmelden kan via email: olsthoorn.anneke(at)gmail.com of per telefoon 070-3877638 (na 19.00 uur).

De kosten voor deze excursie bedragen € 7,50 (incl. rondleiding en een kopje thee/koffie). Betalen voor aanvang van de excursie aan Anneke Olsthoorn. De kosten voor het meerijden bedragen € 1,50 p.p. Afrekenen kunt u ter plekke met de chauffeur.

meer

 

 

 

15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….
07
Jul
bloemen, bijtjes en vlinders