Activiteiten & Actueel

Cursus tuinonderhoud, najaar 2018

Bij voldoende belangstelling willen wij in het komende najaar weer een tuinonderhoudscursus organiseren. 

Tijdens de cursus leert u wat planten nodig hebben om vitaal en gezond te groeien, hoe je de grond moet behandelen, gebruik van (sier)planten in de tuin, onderhoud van het grasgazon, hagen, verantwoord bemesten, (voorkomen van) ziekten en plagen, composteren, advies over tuingereedschap enz. Uitgebreid wordt ingegaan op het snoeien van de verschillende heesters, struiken en bomen om ze in een goede gezondheid binnen de perken te houden Dit alles men respect voor de natuur en het milieu om ons heen.

Deelnemers ontvangen een zeer uitgebreide handleiding, dat na de cursus als naslagwerk gebruikt kan worden.

De lesstof wordt aangeboden met PowerPoint presentaties met theorie en praktische voorbeelden van de behandelde onderwerpen en een aantal zeer illustratieve instructie filmpjes.

Wanneer u belangstelling heeft voor deze cursus kunt u zich opgeven als belangstellende.

Zodra er voldoende belangstelling is gaan wij de cursus definitief inplannen. U krijgt alle informatie over kosten en locatie thuisgestuurd en u krijgt voorrang bij het inschrijven.

Voor uitgebreide informatie en opgeven als belangstellende, mail met jan.gonnie(at)alpineflowers.nl of bel met 070 327 8959 (na 19.00 uur).

meer

 

 

 

15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….
07
Jul
bloemen, bijtjes en vlinders