Leidschendam

Doe mee met de Tuinmetamorfose-wedstrijd

Ook dit jaar organiseert Groei & Bloei in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg in het kader van Operatie Steenbreek een Tuinmetamorfosewedstrijd.

Waar gaat het om?
Operatie Steenbreek streeft een groene, biodiverse en klimaatbestendige omgeving na. Iedereen kan daar aan bijdragen. Bestaat uw tuin uit teveel stenen, dan is het tijd om te vergroenen en een ware metamorfose te realiseren. Dat kan voor een deel van uw tuin, maar ook een balkon kunt u omtoveren tot een groene oase. 

U krijgt daarmee niet alleen een kleurrijker uitzicht. U werkt ook mee aan een beter leefklimaat voor u zelf én voor de dieren in uw tuin en omgeving. Bovendien ontstaat er een betere afwatering van regenwater, waardoor dit niet via het riool wordt afgevoerd en het grondwater op peil blijft. 
Ten slotte zorgen de planten  voor verkoeling door verdamping bij heet weer en wordt hitte stress voorkomen. Een kleine ingreep  kan al heel veel moois opleveren! 

Hoe kunt u meedoen? 
Maak één of meer foto’s vóór en ná de tuinmetamorfose liefst met licht bewolkt weer.  Kies daarvoor de meest optimale groei- en bloeimomenten in uw tuin.

Stuur uw foto’s met uw gegevens en een beknopte omschrijving vóór 10 oktober 2022 via de mail naar: info(at)leidschendam.groei.nl