Leidschendam

Groei & Bloei-vrijwilliger op de-Keukenhof iets voor jou?

De vereniging Groei & Bloei werkt al jarenlang samen met de Keukenhof.

In het Juliana Paviljoen verzorgt een team vrijwilligers van Groei & Bloei allerlei hand- en spandiensten, zoals vragen van bezoekers beantwoorden, het verzorgen van de bloemen in het paviljoen, het geven van voorlichting geven over de vereniging Groei & Bloei en, aan de hand van voorbeelden op een bollentafel, uitleggen hoe bollen groeien. Natuurlijk krijgen de teamleden een duidelijke instructie over deze onderwerpen.

Als gevolg van de Coronamaatregelen is de Keukenhof twee jaar achter elkaar dicht gebleven. Hoewel het niet zeker is, verwachten we toch dat de Keukenhof dit komend voorjaar weer opengesteld gaat worden voor bezoekers. De Keukenhof is in 2022 geopend van 24 maart t/m 15 mei.

Helaas is het aantal vrijwilligers voor gastvrouw of gastheer in het Juliana Paviljoen teruggelopen. Groei & Bloei is nu op zoek naar en-thousiaste nieuwe medewerkers om het Keukenhofteam te komen versterken. Het betreft vrijwilligerswerk, waar wel leuke dingen tegenover staan. Je wordt door het bestaande Keukenhof-team ingewerkt. Je wordt o.a. enkele weken voor opening uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op de Keukenhof. 
Er wordt gewerkt met twee teams per dag. De werktijden zijn: van 8.30 uur tot 16.00 uur of van 10.30 uur tot 18.30 uur zodat er tijdens de drukke uren meer vrijwilligers aanwezig zijn.

Je kunt zelf aangeven of je éénmaal per week of meerdere keren per week een dagdeel wilt komen. Je krijgt een reisvergoeding ook wanneer je met eigen auto komt, uiteraard hoef je geen parkeergeld te betalen. Vanaf Leiden CS kan je met de Keukenhofbus direct naar Keukenhof worden gebracht en v.v.
Het zou handig zijn als je bezoekers te woord kan staan in b.v. Engels, Frans of Duits. 

Mocht je belangstelling hebben om een paar keer in het voorjaar in een prachtige omgeving onze vereniging te vertegenwoordigen en om daar mensen te ontmoeten en te helpen hun vragen te beantwoorden, meldt je dan aan bij de coördinators Theo en Wally Maas via t.maas.w.smulders(at)gmail.com. Zij kunnen je ook uitgebreid informeren en eventuele vragen beantwoorden.