Leidschendam

Feestelijke prijsuitreiking voortuin- en metamorfose wedstrijd

Op donderdag 24 november 2022 sluit Groei & Bloei afd. Leidschendam e.o. het seizoen af met een feestelijke avond.
Tijdens deze avond worden de winnaars van de Voortuin/balkonkeuring en de  Tuinmetamorfosewedstrijd 2022 bekend gemaakt. Met foto’s van de deelnemende tuinen en deskundig commentaar en tips krijgen de bezoekers inspiratie om zelf in eigen tuin veranderingen aan te brengen. Wij zijn zeer verheugd dat wethouder Marcel Belt bereid is gevonden de prijzen uit te reiken.

Na de pauze wordt de video ‘Tuinen en parken van Parijs’ vertoond en toegelicht door Jan Blokland. Hij heeft deze video gemaakt tijdens een meerdaagse tuinenreis in het voorjaar van 2014.  Een aantal van de beroemdste tuinen van Parijs en omgeving werden bezocht, zoals: de tuinen van Versailles (de tuinen van de Zonnekoning), de wereldberoemde tuin van de Franse impressionistische schilder Claude Monet in Giverny. Les Mûrs Végétal, waar muren begroeid zijn met verschillende plantensoorten. Dat zorgt voor een heel bijzonder effect. 

Er werd een bezoek gebracht aan het wereldberoemde Cimétière du Père-Lachaise, een heel bijzondere begraafplaats met veel groen en grafmonumenten van beroemde overledenen, zoals Edith Piaf, Maria Callas en Chopin. U gaat ook beelden zien van La Promenade Plantée, een voormalig spoorwegtraject dat nu als park is ingericht. De video toont een mooie combinatie van de grandeur uit het verleden en moderne tuinontwerpen. Op de heenreis werd een tussenstop gemaakt in de Belgische Ardennen bij de Watertuinen van Annevoie. 

U bent van harte welkom op de locatie:
Duivenvoorde 262,
2261 AN Leidschendam.
Aanvang: 20.00 uur

De toegang is gratis voor zowel leden als niet-leden, net als de koffie of thee in de pauze. Wij stellen het op prijs als u zich aanmeldt voor deze avond via mjmkokshoorn(at)ziggo.nl

Tijdens de pauze kunt u loten kopen voor een leuke met aan ‘tuin en groen’ gerelateerde prijzen.