Leidschendam

Tuinmetamorfosewedstrijd 2020 van Groei & Bloei

Dat tuinieren goed kan tijdens deze pandemie bleek wel. Maar liefst 13 tuinliefhebbers hebben hun tuin vergroend en zich aangemeld voor de tuinmetamorfosewedstrijd. Alle deelnemers hebben een of meer foto’s gemaakt van voor de verandering en ook van na de verandering zeg maar de metamorfose.

Volgens de jury van Groei & Bloei zijn het 13 totaal verschillende tuinen, maar is het alle 13 deelnemers gelukt om door hun tuin een stuk groener te maken. En in een groene tuin is het veel aangenamer vertoeven en zorgt voor meer biodiversiteit in onze leefomgeving.

Op maandag 23 november is tijdens een bescheiden bijeenkomst in Het Heuvelhonk bekend gemaakt wie dit jaar de beste metamorfose in zijn of haar tuin heeft gerealiseerd

De meest indrukwekkende tuinmetamorfose heeft plaatsgevonden in de tuin van Patrick Tol en Marjelle Reimers. Het verwijderen van een oude garagebox in hun tuin was de aanleiding de tuin eens flink onder handen te nemen. Met gebruikmaking van zoveel mogelijk aanwezig materiaal, hebben zij hun tuin omgetoverd tot een groene oase waar het regenwater weer in de grond kan zakken en waar het nu heerlijk vertoeven is voor mens en dier. Zij mochten uit handen van Groei & Bloei voorzitter Jan Blokland de eerste prijs in ontvangst nemen.

De tweede prijs ging naar Thea Monnihmann-Stoop die een vergelijkbare metamorfose heeft gerealiseerd in haar tuin aan J.S. Bachlaan  in Leidschendam en de 3e Prijs winnaars zijn Wilma Westra en Robert Schouman die van hun betegelde schoolpleintuin een smultuin voor vlinders, bijen en andere kleine dieren hebben gemaakt.

Jan Blokland bedankte alle deelnemers voor het bijdrage aan de wedstrijd en wees erop dat alle deelnemers al een prijs gewonnen hebben namelijk een mooie groene tuin waarin het heerlijk vertoeven is.