Leidschendam

Tuinmetamorfosewedstrijd 2023

Doe mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd!

Heeft u plannen om van (een deel van) uw tuin een groene oase te maken? Doe dan mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd van Groei & Bloei afdeling Leidschendam! Stuur een foto op van voor en na de metamorfose en maak kans op leuke prijzen. Meedoen kan tot 16 oktober 2023.

Door het vergoenen van uw tuin zorgt u voor een kleurrijk en levendig uitzicht vanuit uw woning. Ook draagt u bij aan de biodiversiteit. Planten vormen een fijne leefomgeving voor bijvoorbeeld vlinders, hommels en bijen. Daarnaast zijn ze erg nuttig: door verdamping zorgen planten voor verkoeling bij heel heet weer. Ook vangen ze regenwater op. Hierdoor wordt het riool tijdens extreme regenval minder belast en staan de straten minder vaak blank. Kortom: een kleine ingreep kan al heel veel moois opleveren!

Hoe kunt u meedoen?
Maak een foto vóór en een foto ná de tuinmetamorfose. Tip: Kies daarvoor de meest optimale groei- en bloeimomenten in uw tuin, liefst met licht bewolkt weer. Stuur uw beide foto’s met uw gegevens en een beknopte omschrijving vóór 16 oktober via de mail naar info@leidschendam.groei.nl.

Een deskundige en onafhankelijke jury van Groei & Bloei beoordeelt de inzendingen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 23 november worden de winnaars bekend gemaakt. Deelnemers ontvangen daar een uitnodiging voor. De Tuinmetamorfosewedstrijd wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Leidschendam e.o. in samenwerking met de gemeente, in het kader van Operatie Steenbreek.