Leidschendam

Uitslag van de Groei & Bloei Voortuinkeuring 2020

Groei & Bloei heeft dit jaar veel van haar activiteiten moeten schrappen, maar de voortuinkeuring kon wel doorgaan. Maar liefst 32 voortuinen verspreid over 3 wijken van Leidschendam-Voorburg hebben meegedaan.

De jury bestaande uit Gonnie Blokland, Pierre Jacobs en Wally Zweekhorst heeft alle tuinen 3 keer (voorjaar, zomer en najaar) vanaf de openbare weg beoordeeld op een aantal criteria.
De algemene indruk, de bloeirijkheid en het onderhoud per seizoen, maar ook de originaliteit, de milieuvriendelijkheid van de gebruikte harde materialen en hoe de tuin past bij het woonhuis bepaalde het eindoordeel van de jury.

De voortuin waar dit allemaal het beste voor elkaar was is dit jaar de voortuin van Jan en Ardien van Heiningen aan de Teylingen 42 in Leidschendam. Deze tuin had het gehele jaar door een bijzondere uitstraling en was plaatje om naar te kijken. Van voor- tot najaar stonden telkens weer andere planten met hun fleurige bloemen te pronken. Kortom een terechte winnaar.

De tweede prijs is gewonnen door Manon van Gorp Haasburgstraat 7 in Voorburg, die haar voortuin als een kleurrijke Engelse cottage tuin heeft ingericht. De derde prijs is gewonnen door Michael Parziale van de Voorburgseweg 79 in Leidschendam met een tuin waarin naast een mooie collectie planten ook bijzondere kunst is verwerkt.

Op maandag 30 november zijn tijdens een bescheiden bijeenkomst in Het Heuvelhonk de prijswinnaars in het zonnetje gezet. bekend gemaakt wie dit jaar de beste metamorfose in zijn of haar tuin heeft gerealiseerd. Nadat Pierre Jacobs aan de hand van een diashow alle deelnemende tuinen van commentaar had voorzien en de nodige tips uitdeelde voor verbetering werden de prijzen uitgedeeld door jury lid Gonnie Blokland.