Leidschendam

Van het bestuur…… ons activiteitenprogramma in 2021

We willen graag een mooi en veilig jaarprogramma voor u organiseren zodat 2021 geen verloren jaar wordt. Maar we moeten er helaas rekening mee houden dat er vooral de eerstkomende maanden nog niet veel kan.

Veel hangt af wat de invloed van de vaccinaties en de ontwikkeling van het aantal besmettingen komende maanden gaat zijn. De ervaring heeft echter geleerd dat deze ontwikkelingen soms in korte tijd een totaal andere kant opgaan en dan moeten we onze plannen weer bijstellen of activiteiten cancelen. 

Het is daarom belangrijk dat u steeds deze website raadpleegt alvorens u naar een van de aangekondigde activiteiten toegaat. Nog beter is het dat u zich aanmeldt voor onze digitale nieuwsbrief (aanmelden? Klik hier) dan kunnen wij u actief berichten als er onverwachte ontwikkelingen zijn.

Wat in elk geval niet kan:
De 3 ingeplande voorjaarslezingen in Het Heuvelhonk hebben we gecanceld. Onze algemene ledenvergadering (ALV) zullen we ook dit jaar weer digitaal moeten afhandelen. Daarnaast hebben we besloten om tot eind mei geen excursies te organiseren.

Wat wel of misschien kan:
In elk geval kunnen twee activiteiten wel doorgaan omdat daar geen fysieke contacten bij nodig zijn.

Voortuinkeuring, waarbij de jury vanaf de straat 3x (in voorjaar, zomer en herfst) de voortuinen beoordeeld. U hoeft zich nog niet voor deelname aan te melden. 
De voortuinkeuring wordt elk jaar in andere wijken van onze gemeente georganiseerd. Kandidaat deelnemers ontvangen een uitnodiging om mee te doen.

Tuinmetamorfosewedstrijd, Waarbij de deelnemers worden uitgedaagd hun tuin te vergroenen. Door één of meer foto’s van vóór en van ná de metamorfose in te sturen kan de jury beoordelen wie het beste resultaat heeft bereikt. (zie elders op deze website)

Paasdecoratie maken: bij elkaar komen kan nog niet, maar we kunnen wel een workshop op afstand organiseren. (zie elders op deze website) 

Online presentatie over zelf composteren. Op 20 april willen we een online Zoompresentatie organiseren (zie elders op deze website).

De Groei & Bloei Nationale Tuinweek: dan is het inmiddels juni. We hopen dat tegen die tijd wat versoepeling mogelijk is en een aantal buiten activiteiten, wellicht met de nodige aanpassingen, door kunnen gaan zoals:
Groei & Bloei actie Tegel eruit Plant erin: op zaterdag 12 juni. Tegen inlevering van één oude tegel ontvangt u een mooie tuinplant.
Plantjesdag: ook op zaterdag 12 juni. Groei & Bloei zorgt voor biologisch gekweekte bewortelde kruidenstekjes, plantpotjes en potgrond. Iedereen kan zelf een paar kruidenplantjes oppotten en thuis opkweken.
Opentuinen dag: op zaterdag 19 juni. U kunt zich nu al opgeven via e-mail [jan.gonnie@alpineflowers.nl] of telefoon 070 327 8959 (na 19.00 uur).

Meerdaagse tuinenreis naar tuinen van Noord-Nederland van 14 t/m 17 juni. Zie voor uitgebreide informatie in dit Groenbericht.

We gaan proberen de gecancelde voorjaarslezingen naar het najaar te verplaatsen. 

Als de ontwikkelingen het veilig toelaten willen we vanaf juli ook weer een paar excursies organiseren net als workshops voor het maken van mooie groen- en bloemdecoraties.

Bestuur Groei & Bloei, afdeling Leidschendam