Leidschendam

Wethouder Marcel Belt reikt voortuinprijs uit

Op donderdag 24 november heeft Wethouder Marcel Belt de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Voortuin-wetstrijd. Deze wedstrijd wordt voor het vijfde jaar door Groei & Bloei Leidschendam e.o. georganiseerd.

Gedurende het afgelopen seizoen heeft een deskundige jury de tuinen enkele malen bezocht. Vanaf de straat zijn ze beoordeeld op de volgende criteria:

  • Eerste indruk vanaf de straat;
  • Duurzaamheid en bijdrage aan biodiversiteit: is de tuin aantrekkelijk voor vogels en insecten;
  • Verhouding beplanting, bloemen en bestrating;
  • Onderhoud en verzorging van de tuin.

De winnaar van dit jaar is Yussel Harland. Zijn tuin aan de Cortenaerstraat 9 in Leidschendam stak met kop en schouders uit boven die van andere deelnemers. De jury waardeerde vooral de verticale tuin; een kunstwerk waarmee het fietsenhok is gecamoufleerd. Maar ook de beplanting van de voortuin zelf is gevarieerd en ziet er goed onderhouden uit.

De 2e prijs is gewonnen door: Mia van Maarseveen, Laan van Leeuwesteyn 23, Voorburg. Zij heeft een verzameling aantrekkelijke en makkelijke planten die samen zijn gebracht tot een harmonisch geheel. Water geven doet zij uitsluitend met regenwater dat zij in een regenton opvangt.

De 3e prijs is gewonnen door: Erik en Cécile Kuyper, Patrijslaan 50, Leidschendam. Zij hebben een voortuin met veel planten die voor een natuurlijk geheel zorgen. De tuin heeft een relatief grote waarde voor de biodiversiteit van de omgeving.

De voortuinkeuring wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam en Intratuin Zoetermeer, die de prijzen beschikbaar heeft gesteld.

Groei & Bloei is van plan deze wedstrijd volgend jaar wederom te organiseren.