Leidschendam

Zaterdag 11 juni: Tegel eruit, plant erin

Groei & Bloei opent op zaterdag 11 juni de Nationale Tuinweek met de actie Tegel Eruit Plant Erin en daagt tuinbezitters uit om daaraan mee te doen.
Nu de temperatuur oploopt en het zonnetje zich regelmatig laat zien kunnen we weer volop van al het groen in onze leefomgeving gaan genieten. Helaas is er in onze leefomgeving veel groen vervangen door steen. Vaak nodig voor huizen, omdat we nu eenmaal moeten wonen en voor wegen, omdat we ons moeten kunnen verplaatsen. Maar heel vaak zijn we ook bezig met het verstenen van onze tuinen.

In een stenentuin kan hemelwater onvoldoende in de aarde worden opgenomen en verdwijnt via het riool. Met als gevolg een verlaging van het grondwaterpeil, wat slecht is voor de beplanting. Bij felle regenbuien wordt de wateropvang overbelast. Bij heet weer is er onvoldoende water om te verdampen en vindt er geen afkoeling plaats. Daardoor kan hittestress ontstaan en kunnen planten uiteindelijk dood gaan. Hier en daar een tegel uit de bestrating vervangen voor een paar planten helpt deze problemen te verminderen.

Doe mee met de actie!
Lever een stoeptegel uit jouw tuin in, dan krijg je van ons een mooie plant. Let op: maximaal 1 tegel/steen per persoon. Deelname is gratis. Uiteraard houden wij rekening met de coronamaatregelen. Bij de ingang van de stadstuin staat waar je rekening mee moet houden.
De actie Tegel Eruit Plant Erin is een gezamenlijke actie van Groei & Bloei en de vrienden van Stadstuin Rusthout en wordt van harte ondersteund door de gemeente Leidschendam- Voorburg en Operatie Steenbreek.

Plantjesdag
Op dezelfde dag organiseert Groei & Bloei in samenwerking met de Vrienden van Rusthout een Plantjesdag voor kinderen en volwassenen.
Groei & bloei zorgt voor plantpotjes, potgrond en een partij kruidenplanten. 
Je mag zelf een paar kruidenplantjes uitzoeken en in een potje planten. Door deze plantjes thuis goed te verzorgen zullen ze binnen enkele maanden opgroeien tot volgroeide exemplaren, waarvan je kunt oogsten en de maaltijden heerlijk mee op smaak kan brengen of een gezond kopje thee kan zetten. 

Waar en wanneer?
Zaterdag 11 juni van 13.00 tot 16.30 uur in de Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3 Leidschendam (tegenover winkelcentrum Mall of the Netherlands). Tip: neem een tasje mee om de plantjes te vervoeren!