Leidschendam

‘Tegel eruit, plant erin’ gelijktijdig met ‘Plantenruilbeurs’ in de Stadstuin

Op zaterdag 20 april wordt het weer extra groen in de Stadstuin. Dan vindt de jaarlijkse actie ‘Tegel eruit, plant erin’ plaats’. Dit jaar wordt die gecombineerd met de ‘Plantenruilbeurs’. Beide activiteiten worden door Groei & Bloei in samenwerking met de Stadstuin georganiseerd.

Tegel eruit, Plant erin heeft langzamerhand een grote naamsbekendheid. De actie is bedoeld om zoveel mogelijk tuinen, zo groen mogelijk te krijgen. Hoe groener de gemeente wordt, hoe beter we water vasthouden en bestand zijn tegen klimaatverandering. De gemeente Leidschendam-Voorburg ondersteunt deze activiteit en organiseert zelf bijvoorbeeld ook de tegeltaxi. Alles om mensen te stimuleren hun tuinen te vergroenen. Vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur kunt u één tegel per persoon inleveren en krijgt u een mooie tuinplant daarvoor terug. 

Op dezelfde dag vindt ook de jaarlijkse Plantenruilbeurs plaats. Tussen 11.00 uur en 11.30 uur kunt u planten, zaden, gewortelde stekken inbrengen die u vervolgens tot 13.00 uur met anderen plantenliefhebbers kunt ruilen. De planten graag morsvrij verpakken en zo mogelijk voorzien van een naam. Wat u over hebt kan een ander goed gebruiken. Ook als u geen planten inbrengt, bent u welkom en gaat u wellicht met een paar leuke planten naar huis.

Beide activiteiten zijn voor iedereen gratis toegankelijk en vinden plaats in de Stadstuin Rusthout aan de Noordsingel 3, 2264 EK in Leidschendam (tegenover de parkeergarage van de Mall of the Netherlands).