Leidschendam

Doe mee met de Tuinmetamorfose-wedstrijd en creëer een groen paradijs!

Groei & Bloei, in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg, organiseert dit jaar weer in onze gemeente de spannende Tuinmetamorfose-wedstrijd als onderdeel van Operatie Steenbreek.

Waar draait het om?
Operatie Steenbreek streeft naar een groenere, bio-diverse en klimaatbestendige omgeving, en iedereen kan hieraan bijdragen. Als jouw tuin voornamelijk bestaat uit bestrating, is het de hoogste tijd om te vergroenen en een complete transformatie te realiseren. Dit kan zowel voor een gedeelte van je tuin als voor je balkon, dat je kunt omtoveren tot een groen paradijs. Dit jaar vragen we speciale aandacht voor het vergroenen van opritten en parkeerplaatsen. Bij deze vergeten plekken kan je de aaneen gesloten tegels vervangen door open structuren.
Door mee te doen, geniet je niet alleen zelf van een fleurige uitstraling, maar werk je ook mee aan een beter leefklimaat voor jezelf én voor de dieren in je tuin en omgeving. Bovendien bevorder je de afwatering van regenwater, waardoor het niet via het riool wordt afgevoerd en het grondwaterpeil behouden blijft. Planten zorgen voor verkoeling door verdamping tijdens warm weer, en bomen, struiken en planten absorberen CO2. Zelfs een kleine verandering kan al prachtige resultaten opleveren. Alle beetjes helpen!

Hoe kun je deelnemen?
Maak één of meerdere foto's van je tuin vóór en na de metamorfose in jpg-formaat, bij voorkeur op een dag met licht bewolkt weer. Kies het moment waarop je tuin op zijn groenst en fleurigst is. Stuur je foto's, samen met je gegevens en een beknopte beschrijving, vóór 15 oktober per e-mail naar info(at)leidschendam.groei.nl. Een deskundige en onafhankelijke jury van Groei & Bloei zal alle inzendingen beoordelen. De winnaars ontvangen een mooie prijs.

Op een feestelijke bijeenkomst op donderdag 21 november zal de uitslag van de wedstrijd bekend worden gemaakt. Als deelnemer ontvang je hiervoor een uitnodiging.

Doe mee met de Tuinmetamorfose-wedstrijd en laat jouw groene paradijs stralen! Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen voor het milieu en onze leefomgeving.