Leidschendam

Tuinliefhebbers genieten van betoverende dag in de Noordoostpolder

Op dinsdag 23 april beleefden vijftig enthousiaste tuinliefhebbers een kleurrijke dag tijdens een excursie naar de prachtige tulpenvelden van de Noordoostpolder. Georganiseerd door Groei & Bloei, bracht het reisje de deelnemers langs enkele van de meest adembenemende tuinen en tulpenvelden van de regio.

De dag begon in Leidschendam, waar een bus klaarstond om de deelnemers naar het Noorden te vervoeren. De eerste stop was bij Het Zwaluwhuis in Ens, waar de deelnemers hartelijk werden verwelkomd met koffie en gebak en vervolgens een rondwandeling maakten. Vervolgens ging de reis verder naar de Pegasushof in Bant, waar een smakelijke lunch werd genuttigd te midden van prachtige tuinen, gevolgd door een inspirerende rondleiding. Na de lunch vertrok de bus richting de Tulpensoortentuin in Espel, waar de deelnemers werden getrakteerd op een spectaculaire bonte bloemenpracht. 

In de Noordoostpolder is een speciale tulpenroute uitgezet, waar de meeste bollenbedrijven langs zitten. Die route werd gevolgd en de timing was precies goed, want veel velden stonden in bloei. Er viel dus veel te genieten van het prachtige uitzicht op de kleurrijke bollenvelden. De Stekkentuin in Espel was de laatste stop van de dag. Hier werd de groep hartelijk ontvangen door de eigenaresse, die vol passie vertelde over de geschiedenis van de tuin en de diverse plantensoorten die er te vinden zijn, waaronder een mooie selectie Hosta’s. Daar was ook gelegenheid om planten te kopen.

De excursie werd door de deelnemers zeer gewaardeerd, met lovende woorden voor de zorgvuldige selectie van tuinen, de hartelijke ontvangst en de culinaire verwennerijen onderweg. Het weer was een cadeautje; de hele dag zon, op een klein buitje in de Stekkentuin na. De groep kon schuilen, met een drankje en dat gaf wel een knus gevoel. Na een dag vol kleur, schoonheid en inspiratie landden de deelnemers aan het eind van de dag weer in Leidschendam.