Leidschendam

Opentuinendag op zaterdag 15 juni

Zeven tuinen open voor publiek
De Nationale Tuinweek 2024 van Groei & Bloei wordt in Leidschendam-Voorburg afgesloten met de traditionele Opentuinendag op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 16.00 uur. 
Dit jaar zijn er zeven tuinen te bezoeken, waaronder Tuinencomplex De Groene Zoom met 109 verschillende siertuinen, moestuinen en gemengde tuinen. Een aantal tuinders heet u welkom in hun privé-paradijsje.

De privétuinen kennen ook dit jaar weer veel variatie. Zo is er een ecologische tuin, waar veel rekening gehouden wordt met egels, bijen en insecten, door de speciale plantenkeus en de toepassing van water en een tuin die in de stijl van de beroemde tuinontwerper Piet Oudolf is aangelegd, met veel vaste planten en grassen. De tuin waar u kunt starten, is een schaduwtuin met veel diversiteit. Daarna gaat u naar een openbare tuin, waaraan de privétuinen van de bewoners gelegen zijn. De combinatie van het private én openbare groen is fascinerend. U eindigt bij een drietal tuinen in Leidschendam.

Tijdens deze Opentuinendag kunt u inspiratie op doen voor toepassingen in uw eigen tuin; u kunt in gesprek gaat met andere tuinliefhebbers of gewoon genieten van hoe anderen met hun tuin  omgaan. De Opentuinendagen zijn unieke momenten om andere tuinenfans te ontmoeten en ervaringen te delen. De route start op de Abraham Douglaslaan 131, Voorburg. Van uw gastvrouw Marian krijgt u daar informatie mee over de andere tuinen. 

De route langs alle 7 tuinen is per fiets ongeveer 13 km. De toegang is gratis.